Ouzoud waterfalls

Grootste waterval van Marokko

In Marokko vind je meerdere mooie watervallen.  De Ouzoud watervallen, ook wel Cascades d'Ouzoud, zijn de grootste watervallen van Marokko. Op nog geen 150km afstand van Marrakech is het ideaal als dagtrip vanuit Marrakech. In deze blog zal ik verder in gaan op de volgende vragen:

Waar liggen de Ouzoud watervallen?

Zoals de naam doet vermoeden kan je de Ouzoud watervallen vinden, in het plaatsje Ouzoud. Ouzoud ligt op 150km afstand van Marrakech en 76km afstand van de stad Beni Mellal. Je kan een aantal hotels vinden bij Ouzoud maar de meeste mensen komen hier alleen voor een bezoek aan de Ouzoud watervallen. 

Wat is er te zien bij de Ouzoud watervallen?

De Ouzoud watervallen zijn een aantal verschillende watervallen die samen komen bij een plateau. Vanaf het plateau stromen ze via meerdere plateaus verder door naar beneden. Ze hebben een totale hoogte van 110 meter. 

Je hebt twee opties om naar beneden te gaan. Je gaat via de trappen naar beneden of je gaat met een gids via de bergen naar beneden. Via de bergen is uiteraard vele malen leuker maar zal ook meer tijd in beslag nemen. Afhankelijk van je dagplanning zal je dan ook een keuze moeten maken. Via beide routes zal je onderweg prachtige uitzichten hebben. 

Wanneer je eenmaal beneden bent aangekomen kan je met een bootje naar de waterval gaan. Het is zeker de moeite waard om dit te doen. Het duurt maar een kwartiertje maar het is echt heel leuk om onder de waterval zelf te varen. Wij mochten ook nog even de plek van de roeier innemen, wat het natuurlijk extra leuk maakte. Als je echt lef hebt kan je ook in de waterval gaan zwemmen. 

Vervolgens zal je weer omhoog moeten. De meest logische weg is via de trappen maar je kan uiteraard ook via de bergen omhoog gaan. Houdt er wel rekening mee dat via de bergen omhoog behoorlijk zwaar gaat zijn.

Langs de trappen bevinden zich allerlei winkeltjes waar je souvenirs kan kopen. Er is ook een restaurant waar je kunt gaan lunchen. Vanaf het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de waterval. 

Hoe kom je bij de Ouzoud watervallen?

Er zijn meerdere opties om naar de Ouzoud watervallen te gaan. Je kan bijvoorbeeld met een tour gaan maar ook met een eigen auto. Ik zal per optie bespreken hoe je bij de Ouzoud watervallen komt. 

Met een tourorganisatie naar de Ouzoud watervallen

Vanuit Marrakech worden er door allerlei verschillende organisaties tours aangeboden naar de Ouzoud Watervallen. De prijzen van deze tours kunnen behoorlijk uiteen lopen, evenals de voorwaarden. Let dan ook altijd goed op bij het boeken van een tour. Je kan ook altijd online kijken op de website van guidyourguide. Dit is betrouwbaarder dan een gids die je op straat aanspreekt. De prijzen variëren van 20 euro tot 60 euro. Vaak is dit de goedkoopste oplossing maar niet de leukste. 

Met een privé chauffeur naar de Ouzoud watervallen

Er zijn meerdere voordelen aan een privé chauffeur ten opzichte van een tour. Behalve dat je, je eigen gezelschap kan bepalen kan je ook overal stoppen waar je wilt. Je betaald immers voor een dag en niet alleen voor de rit naar de Ouzoud watervallen. Je kan een auto met een privé chauffeur huren voor 150 euro per dag. Indien je met 6 personen bent komt dit neer op 25 euro per persoon. Voor meer informatie, kan je een bericht sturen.

Met een gehuurde auto naar de Ouzoud watervallen

Je kan uiteraard ook een auto huren en hiermee naar de Ouzoud watervallen gaan. Net zoals bij een auto met privé chauffeur ben je op deze manier veel flexibeler dan bij een georganiseerde tour. Indien je geen problemen hebt met het verkeer in Marokko, dan is dit een goede optie. Let wel altijd goed op waar je, je auto huurt. Soms kunnen ze lastig doen wanneer je de auto terug brengt. 

Geïnteresseerd in andere plekken in Marokko? Lees dan ook mijn blogs een nacht in de woestijn en Top 5 activiteiten in de Sahara