Crete

Hike naar de Milonas Waterval

De Milonas waterval ligt ten oosten van Ierapetra en ten noorden van het dorpje Ferma. Hij is niet heel makkelijk bereikbaar doordat hij niet goed staat aangegeven. Wij zagen per toeval een bordje aan de zijkant van de weg staan waarop stond, waterval linksaf. Doordat we nog genoeg ruimte hadden in onze planning, besloten we dit te doen.  We kwamen vrijwel direct uit op een onverharde weg. Na hier een tijdje op te hebben gereden besloten we de auto te parkeren en verder te gaan lopen. Na ong. 5 minuten lopen kwamen we aan bij een bord wat zij dat we waren aangekomen bij het pad naar de waterval toe. We begonnen aan onze klim omhoog. Wil jij weten hoe het ons verging? Lees dan verder. 

Op zoek naar de Milonas waterval

Net zoals bij de Samaria kloof waren we ook deze keer weer onvoorbereid. Doordat het pad vrij gemakkelijk was, was dit in principe niet heel erg. Onderweg waren we nog een ander koppel tegengekomen, zij waren al op weg terug naar beneden. Nadat ze ons de weg hadden gewezen, waren ze zo aardig om mij de houten wandelstok te geven waardoor het hiken nog gemakkelijker werd. Nooit bij stil gestaan, maar zo een stok maakt het een aanzienlijk stuk lichter waardoor je veel langer door kan gaan. Elke stok voldoet in principe, zolang hij maar niet te kort, te lang of te zwaar is. 

Het pad leidde ons uiteindelijk naar een oud water integratie systeem. Dit systeem leidt helemaal naar de waterval toe. Wanneer je hier loopt, zal je wel tegenliggers tegenkomen. Soms is het behoorlijk ongemakkelijk om elkaar te passeren maar het lukte wel altijd. De Milonas waterval is gelukkig niet zo druk bezocht als de Samaria kloof. 

Zwemmen in de Milonas waterval

Na 4km te hebben gelopen kwamen we uit bij de Milonas Waterval. Gelukkig hadden we beiden onze zwemkleding bij ons. Doordat er behoorlijk grote stenen liggen bij de waterval, was er genoeg mogelijkheid om je snel even om te kleden zonder dat anderen mensen het kunnen zien. Met onze zwemkleding aan hebben we heerlijk kunnen afkoelen in de waterval. Nog een leuke tip, ga onder de straal van de waterval zelf staan. Dit is direct een heerlijke massage. Tast wel even af in hoeverre je het trekt, doordat de Milonas waterval 40 meter hoog is, kan de straal behoorlijk hard aankomen wanneer hij vol zit met water. Wijzelf deden onze trip in mei, er zat nog steeds behoorlijk veel water in de waterval, maar je zag al wel dat het minder aan het worden was.

Na de Milonas waterval hebben we nog een bezoekje gebracht aan de Minoan Water Tanks. Je kan hier meer over lezen in het artikel 9 natuur spots van Kreta. Wil je meer lezen over andere watervallen? Lees dan mijn artikel de grootste waterval van Marokko