Nature

 • Top 5 activiteiten in de Sahara

  Sep 29, 2019 by Yvet
  Veel mensen blijven maar één nacht in de woestijn en gaan daarna weer terug naar de stad. Dat is jammer want er zijn echt veel leuke activiteiten te doen.  Heb jij een trip gepland naar de Sahara? Of ben je nog aan het twijfelen? In deze blog heb ik de vijf leukste activiteiten in en rondom de Sahara op een rijtje gezet. 
 • Het zaaien van zaadjes van wilde bloemen helpt de natuur

  Sep 28, 2019 by Yvet
  Het is al langer bekend dat de natuur achteruit aan het gaan is. Veel boswachters zeiden dit al langer maar ook onderzoeken bevestigen het steeds meer. Dieren en planten zijn aan het verdwijnen, volgens de Verenigde Naties gaat het om honderdduizenden dier en plantsoorten als we niet snel ingrijpen. De afgelopen jaren wordt er in Nederland campagne gemaakt door natuurorganisaties, zoals Natuurmonumenten, voor het zaaien van wilde bloemen.  Deze wilde bloemen kunnen bijdragen aan het instant houden van de diversiteit aan insecten en daardoor andere kleine dieren in een bepaald gebied. In dit artikel ga ik je uitleggen waarom dat zo is. 
 • Een nacht in de woestijn

  Sep 26, 2019 by Yvet
  Het klinkt als een sprookje, overnachten in de woestijn. In Marokko, in de westelijke Sahara, kan je deze droom werkelijk maken. De Erg Chebbi duinen bij Merzouga zijn metershoog, en prachtig om te zien. 's nachts kan je van de sterren genieten die in woestijn volop zichtbaar zijn. In de ochtend geniet je van een prachtige zonsopkomst. Wellicht wel een van de mooiste plekken van Marokko. Een bezoek aan de Sahara zou je dan ook echt moeten toevoegen aan jouw trip door Marokko. In deze blog zal ik je tips geven voor het verblijven in de woestijn.
 • Van Marrakech naar de Sahara en terug in 4 dagen

  Sep 25, 2019 by Yvet
  Van Marrakech naar de Sahara en terug in 4 dagen 
  De eerste keer dat ik naar Marokko ging is alweer bijna een jaar geleden. Dit was in November 2018. We vonden een goed ticket naar Marrakech voor 5 dagen, de Sahara stond al langer op onze to-do lijst dus we besloten de tickets te kopen. We dachten dat het openbaar vervoer een goede optie zou zijn voor deze reis. Nieuwsgierig naar onze ervaring? Lees dan snel verder. 
 • 7 dagen roadtrippen door Kreta

  Sep 24, 2019 by Yvet
  Kreta is een ideaal eiland om een Roadtrip te maken. In Mei zijn wij naar Kreta gegaan en hebben acht dagen lang een Roadtrip gemaakt over het eiland. In deze blog ga ik je per dag vertellen wat we hebben gedaan. Zo kan jij ook jouw inspiratie op doen voor je Roadtrip op Kreta.
 • 9 natuur spots van Kreta

  Sep 22, 2019 by Yvet
  Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft talloze leuke plekken om te bezoeken. Iedereen houdt van andere dingen en zoals jullie nu waarschijnlijk wel weten, hou ik heel erg van de natuur. In dit artikel heb ik voor jullie negen hotspots in de natuur op een rijtje gezet, welke je echt niet mag missen als je in Kreta bent. 
 • Hike naar de Milonas Waterval

  Sep 21, 2019 by Yvet
  De Milonas waterval ligt ten oosten van Ierapetra en ten noorden van het dorpje Ferma. Hij is niet heel makkelijk bereikbaar doordat hij niet goed staat aangegeven. Wij zagen per toeval een bordje aan de zijkant van de weg staan waarop stond, waterval linksaf. Doordat we nog genoeg ruimte hadden in onze planning, besloten we dit te doen.  We kwamen vrijwel direct uit op een onverharde weg. Na hier een tijdje op te hebben gereden besloten we de auto te parkeren en verder te gaan lopen. Na ong. 5 minuten lopen kwamen we aan bij een bord wat zij dat we waren aangekomen bij het pad naar de waterval toe. We begonnen aan onze klim omhoog. Wil jij weten hoe het ons verging? Lees dan verder. 
 • Door de Samaria kloof lopen

  Sep 17, 2019 by Yvet
  Terwijl we al in Kreta waren, kwamen we er achter dat de Samaria kloof, de grootste kloof van Europa, zich op Kreta bevindt. Uiteraard wilden we deze Kloof van onze bucketlist afstrepen en we besloten naar Omalos te gaan, waar vandaan we de volgende ochtend naar het vertrekpunt gingen. Het vertrekpunt bevindt zich op een hoogte van 1.250 meter en de tocht is in totaal 19,1km lang. Geheel onvoorbereid begonnen we onze tocht. De schoenen die ik droeg hadden geen profiel meer en verder ook niet echt nagedacht over gemakkelijke kleding voor onderweg. Gelukkig wel een fles water en wat rozijnen bij ons. Ben je benieuwd naar onze ervaring? In deze blog ga ik je daar meer over vertellen. 
 • Het mooiste strand van Kreta

  Sep 16, 2019 by Yvet
  Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft daardoor ook talloze mooie stranden. Iedereen kent wel de bekende vakantiebestemmingen zoals Chersonissos. Hier vind je vaak georganiseerde strandjes waar je wel goed kunt liggen maar verder is het niet echt boeiend. Verder zijn er talloze mooie stranden te bezoeken zoals Balos beach, Falasarna, Chrissi eiland en Vai beach. Echter is er een strand welke echt het mooiste is. In dit artikel zal ik je vertellen welke dat is. 
 • De leukste hotspots van Zakynthos

  Sep 15, 2019 by Yvet
  Zakynthos is een klein eiland maar boordevol te gekke plekken om te bezoeken. Er is echt voor iedereen wat te doen. Zelf ben ik een natuurliefhebber en heb ik echt genoten van mijn korte trip naar Zakynthos. In dit artikel heb ik de leukste hotspots van Zakynthos op een rijtje gezet. 
 • de Caretta Caretta zeeschildpad

  Sep 14, 2019 by Yvet
  In Griekenland en dan met name bij Zakynthos, leeft de Caretta Caretta zeeschildpad. De Caretta Caretta zeeschildpad is een bedreigd diersoort. De voornaamste reden waarom zij aan het uitsterven zijn ligt aan het toerisme in de landen waar de Caretta Caretta zeeschildpad voorkomt. Wij zijn dan ook van grote invloed. In dit artikel zal ik wat meer vertellen over de Caretta Caretta zeeschildpad en hoe wij kunnen bijdragen aan hun veiligheid. 
 • De zeven mooiste stranden van Zakynthos

  Sep 08, 2019 by Yvet
  De stranden van Zakynthos zijn allemaal erg mooi maar ook super druk. Je kan dan ook niet verwachten dat je alleen bent op het strand. Met name op de plekken waar de zonbedden te vinden zijn, is het echt druk. Als je iets verder doorloopt kom je wel op plekken waar niet zo veel mensen zijn. Wil jij weten welke stranden er allemaal zijn op Zakynthos? In dit artikel kan je meer lezen over de zeven mooiste stranden van Zakynthos.
 • Schildpadden spotten in Zakynthos

  Sep 07, 2019 by Yvet
  Het was weer eens een regenachtige dag in Juli terwijl het volop zomer zou moeten zijn. Ik pakte mijn mobiel en dacht laat ik toch eens op Skyscanner kijken of er toevallig nog leuke vliegtickets te verkrijgen zijn. Geen idee waar ik heen zou moeten gaan, zolang de zon maar scheen en het goed te doen zou zijn voor een lang weekend weg, typte ik bij het vakje ‘naar’ het woord overal in. Wanneer je dit doet, zoekt Skyscanner op alle locaties. In eens zag ik de optie Zakynthos met echt optimale vluchttijden,