Kalamaki, Zakynthos

De leukste hotspots van Zakynthos

Zakynthos is een klein eiland maar boordevol te gekke plekken om te bezoeken. Er is echt voor iedereen wat te doen. Zelf ben ik een natuurliefhebber en heb ik echt genoten van mijn korte trip naar Zakynthos. In dit artikel heb ik de leukste hotspots van Zakynthos op een rijtje gezet. 

Het eiland Marathonissi bezoeken:

Je kan dit eiland alleen betreden met een houten brug vanaf het vaste land bij Laganas. De brug zelf is al enorm fotogeniek en het eiland des te meer. Vergeet niet wat kleingeld mee te nemen, want je moet entree betalen om het eiland te betreden. Ik had de pech dat er net een bruiloft werd georganiseerd, dan kan je het eiland niet betreden. 

De grootste vlag van Griekenland:

De grootste vlag van Griekenland bevind zich bij een restaurantje met geweldige uitzichten op de zee. De vlag zelf, vond ik zelf niet eens zo bijzonder, hij hing niet eens uit toen ik er was. De uitzichten daarentegen waren echt oogverblindend. Het water van de zee is helder blauw en de rotsen hebben een witte gloed. Je zal hier zeker mooie foto’s kunnen vastleggen.

Blauwe grotten

De blauwe grotten zijn echt heel mooi om te zien. Alles wat je in het water doet, zal er blauw uit zien, dat is ook waar de blauwe grotten hun naam aan te danken hebben. Je kan de blauwe grotten bezoeken in combinatie met een bezoek aan het scheepswrak bij Navagio beach. Tenzij je een eigen bootje ter beschikking hebt zal je de blauwe grotten alleen kunnen bezoeken met een tour. Je kan je tickets alvast reserveren via www.getyourguide.nl.

Caretta Caretta schildpadden spotten

De caretta caretta schildpadden kan je met name in het zuiden vinden bij het schiereiland vassilikos bij de stranden Gerakas Beach, Kalamaki Beach, Laganas Beach en het eiland Marathonissi. De vrouwtjes schildpadden komen in de periode mei tot en met oktober naar het strand om hen eieren te leggen in het zachte zand.

Bij Laganas beach kan je ook daadwerkelijk tours boeken om schildpadden te spotten. Mijn trip had ik ter plaatse geboekt op het strand in Laganas en het duurde een kort uurtje, wel moest ik anderhalf uur wachten voordat we weggingen maar die tijd kan je goed opvullen in Laganas beach. We gingen uiteindelijk met een gezin, twee vrijwilligers van het national marine park en ikzelf met een glass bottom boot op zoek naar de Caretta Caretta schildpadden. We hadden het geluk er twee te spotten. 

Als je meer wilt lezen  over de Caretta Caretta zeeschildpad klik dan hier

Oudste olijfboom

Op Zakynthos bevinden zich zo'n 2 miljoen olijfbomen. De oudste olijfboom bevindt zich op het dorpsplein, in het bergdorpje Exo Chora. Hij is ong. 1.400 tot 2.000 jaar oud. Wanneer je een tour hebt geboekt naar het scheepswrak uitzichtpunt, zal je hier zeker een stop maken. Je kan hier direct wat olijfolie of honing kopen voor vrienden of familie die thuis zijn achtergebleven. Uiteraard kan je het ook voor jezelf kopen. De olijfolie van Griekenland is echt heerlijk. 

Scheepswrak uitzichtpunt

Het scheepswrak is waarschijnlijk de meest bekende spot van Zakynthos. Vanaf het uitzichtpunt heb je echt prachtige uitzichten. Doordat het scheepswrak de meest bekende trekpleister is van Zakynthos, zal je hier veel mensen tegen komen. Bussen vol mensen komen hier. Iets verderop wordt het uitzicht nog veel mooier. Je zal hier veel mensen zien, die behoorlijk ver gaan voor een mooie selfie voor hun social media. Ik vind dit wel gevaarlijk en blijf liever iets verder van de rand af. 

Wil je meer lezen over Zakynthos? Lees mijn artikelen de zeven mooiste stranden van Zakynthos en Schildpadden spotten in Zakynthos. Ben je meer geïnteresseerd in andere Griekse eilanden? Lees dan mijn artikel 9 natuurspots van Kreta.