Elafonisi, Crete

Het mooiste strand van Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft daardoor ook talloze mooie stranden. Iedereen kent wel de bekende vakantiebestemmingen zoals Chersonissos. Hier vind je vaak georganiseerde strandjes waar je wel goed kunt liggen maar verder is het niet echt boeiend. Verder zijn er talloze mooie stranden te bezoeken zoals Balos beach, Falasarna, Chrissi eiland en Vai beach. Echter is er een strand welke echt het mooiste is. In dit artikel zal ik je vertellen welke dat is. 

Elafonisi beach

Elafonisi beach vonden wij het mooiste strand van Kreta. Het strand ligt in het zuidwesten van Kreta, ongeveer 75km van Chania af. Elafonisi beach is goed te bereiken met de auto, het is vrijwel een lange weg, die het eiland doorkruist. Wanneer je aan komt gereden via een onverharde weg kan je, je auto parkeren op het parkeerterrein. Vanaf het parkeerterrein is het een klein stukje lopen naar het strand toe.

Het strand is behoorlijk groot en langgerekt. Van verschillende kanten wordt je omringd door het water. Dit geeft het strand een hele mooie vorm. Het water is niet diep, tot aan het eiland Elafonisi niet dieper dan 1,50 meter. Door een combinatie van rode organismen die op de koralen leven en stukjes afgebroken schelp in het zand geeft het aan de kustlijn een roze achtige gloed. Elafonisi beach wordt dan ook wel een roze strand genoemd. Het water daarentegen is helder blauw. Het is heerlijk om hier een dagje door te brengen en te zwemmen.

Bij het strand zijn genoeg eetmogelijkheden aanwezig. Op het strand zelf vind je kleine tentjes waar je wat kan gaan drinken of een ijsje kopen. Wanneer je naar boven loopt of rijdt zie je een groot restaurant. Je kan deze niet missen, door de smilies die in de cactussen zijn gekerfd. Het menu is vrij uitgebreid en je hebt voor iedereen wel wat.

Elafonisi beach staat met reden in de top vijf stranden van europa en in de top vijfentwintig van de wereld. 

Onbekende strandjes

Verder is het erg leuk om gewoon rond te rijden op Kreta. Doordat Kreta een eiland is vind je overal mooie kleine strandjes. Juist deze strandjes kunnen heel leuk zijn omdat je hier vaak helemaal alleen bent. Zo waren wij vlak voor zonsondergang een willekeurige route ingeslagen op zoek naar een strand waar je de zonsondergang goed kon zien. We waren uiteindelijk bij een hele mooie vissersstrand uitgekomen. We hebben hier nog heerlijk kunnen genieten van de zonsondergang. 

Wil je na een dagje strand ook eens actief zijn? De Samaria kloof, de grootste kloof van europa, bevindt zich ook op Kreta. Lees mijn artikel, door de Samaria kloof lopen, ook.